مدیرعامل شرکت کشاورزی رضوی، با اشاره به عملکرد مطلوب این شرکت باوجود محدودیت‌های منابع آبی و چالش ناترازی چاه‌ها در سال جاری، از ثبت رکورد ۱۰۰ تن برداشت ذرت علوفه‌ای در هر هکتار، خبر داد.

به گزارش آستان نیوز، شرکت کشاورزی رضوی از مجموعه‌های تابعه بنیاد بهره‌وری موقوفات، در سال زراعی جاری توانست در شرایط سخت ناشی از ناترازی منابع آبی و محدودیت‌های ناشی از خاموشی چاه‌ها، عملکرد قابل‌قبولی در تولید ذرت علوفه‌ای، به دست آورد.
مهدی جفائی با اشاره به ثبت رکورد ۱۰۰ تن برداشت ذرت علوفه‌ای در هر هکتار در برخی مزارع، اظهار کرد: باوجود محدودیت‌های ناشی از کاهش منابع آبی، توانستیم میانگین برداشت را در سطح شرکت به حدود ۸۰-۷۰ تن در هکتار برسانیم که این میزان در مقایسه با میانگین منطقه، دستاورد مطلوبی، محسوب می‌شود.
وی، افزود: مدیریت بهینه منابع آبی، زمان مناسب کاشت و استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری از جمله اقداماتی بود که باعث شد عملکرد مزارع ذرت علوفه‌ای در مجموعه‌های مختلف شرکت حفظ و حتی در برخی مناطق، افزایش یابد.
جفائی، خاطرنشان کرد: در مجموع بیش از ۸۲۵ هکتار از اراضی زیر مجموعه شرکت کشاورزی رضوی به کشت ذرت علوفه‌ای اختصاص‌یافته است.
این اراضی شامل ۷۰ هکتار در انابد، ۹۸ هکتار در تربت‌حیدریه، ۲۴۵ هکتار در سرخس،  ۶ هکتار در اسفراین و ۴۰۶ هکتار در مزرعه نمونه آستان قدس رضوی است.
مدیرعامل شرکت کشاورزی رضوی، گفت: بخش عمده ذرت علوفه‌ای برداشت‌شده از مزارع برای تأمین خوراک دام در هلدینگ دامپروری رضوی مورداستفاده قرار می‌گیرد و بخشی هم در اختیار مراکز  خصوصی در حوزه دامداری و صنایع وابسته، عرضه می‌شود.
وی در ادامه، بیان کرد: شرکت کشاورزی رضوی در کنار تولید ذرت علوفه‌ای، برای دومین سال متوالی ذرت شیرین رقم “الیکا” را نیز در الگوی کشت خود قرار داده است. این محصول به‌دلیل استقبال صنایع غذایی و ارزش افزوده بالا، به‌صورت تناوبی درحال‌توسعه است.
جفائی، تصریح کرد: تجربه امسال نشان داد که با مدیریت علمی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های کارشناسی، می‌توان بر چالش‌های ناترازی آب غلبه کرد و همچنان عملکرد اقتصادی و بهره‌وری را حفظ نمود. هدف ما این است که ضمن تأمین خوراک دام درون‌سازمانی، گامی مؤثر در جهت پایداری تولیدات کشاورزی در حوزه موقوفات آستان قدس رضوی، برداریم.
مدیرعامل شرکت کشاورزی رضوی در پایان، افزود: شرکت کشاورزی رضوی همچنان بر توسعه کشاورزی دانش‌بنیان، استفاده از بذرهای مقاوم به خشکی و بهینه‌سازی مصرف آب در سطح مزارع خود تأکید دارد تا بتواند ضمن صیانت از منابع طبیعی، نقش مؤثری در تأمین امنیت غذایی کشور، ایفا کند.